Sanatorium

Eind 2009 publiceerde The Sochi Project haar eerste eindejaarspublicatie; Sanatorium. Het boek is gedrukt in een oplage van 350 genummerde kopieën en is alleen te koop voor donateurs van The Sochi Project voor 25 euro. Zilveren en gouden donors krijgen een gesigneerde kopie gratis thuisgestuurd. 

 

In 2014 worden in Sochi, Rusland de Olympische Spelen georganiseerd. Fotograaf Rob Hornstra en Arnold gaan de komende 5 jaar de ontwikkelingen in het gebied rond Sochi volgen. Ontwerpersbureau Kummer en Herrman zijn partner in het project. Zij zijn verantwoordelijk voor de website en campagneuitingen.

Nooit eerder hebben Olympische Spelen plaatsgevonden in een gebied dat sterker contrasteert met de glamour van de Spelen dan Sochi.Op vijf kilometer afstand bevindt zich conflictgebied Abchazie, dat we eerder in 2007 bezochten. Ten oosten reiken de bergen van de Kaukasus tot in obscure en verarmde deelrepublieken als Tsjerkessie, Noord-Ossetie en Tjetsjenie. Vlak voor de kust beginnen Nederlandse baggeraars binnenkort met het opspuiten van een kunstmatig eiland in de vorm van de Russische federatie. Vluchtelingen en armoedige resorts worden in hoog tempo de ooit mondaine badplaats Sochi uitgegooid. In het voorgestelde boek THE SOCHI PROJECT verkennen Rob Hornstra en Arnold van Bruggen een landstreek die de komende 5 jaar onherkenbaar zal veranderen.

 

IN DE MEDIA
04.12.2009
Sanatorium - Joerg Colberg