Dream City

Landelijk educatief programma 

Als onderdeel van Dream City ontwikkelt FOTODOK in samenwerking met Kunstbalie een educatief programma voor groep 5/6. Prospektor maakte de bijbehorende dvd met drie korte films over het werk van Anoek en een foto opdracht.

Daarnaast ontwikkelt FOTODOK een educatief programma voor groep 7/8 van het basisonderwijs. Prospektors Toos Kruithof ontwikkelt een educatief programma voor klas 1t/m 3 van het voortgezet onderwijs havo/vwo.

Het lespakket bestaat uit een exemplaar van het boek Dream City, leerlingenboekjes en een docentenhandleiding. Scholen kunnen daarnaast kiezen voor een uitbreiding met een posterset (circa 15 posters) waarmee in de school een tentoonstelling kan worden ingericht. Ook bestaat de mogelijkheid voor het inhuren van vakdocenten. 

Het lespakket zet leerlingen uit het basis en voortgezet onderwijs aan na te denken over de verschillende vraagstukken die in Dream City worden aangekaart, maar zij leren ook naar beeld kijken en gaan zelf aan de slag met fotografie en tekst. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@fotodok.org 

Dream City Kidswijzer Nederlands Fotomuseum. 

Speciaal voor de tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum ontwikkeldeFOTODOK een kijkwijzer voor kinderen: 

'Ga op reis naar een aantal bijzondere pretparken van over de hele wereld en kijk je wijzer met leuke en inspirerende opdrachten in de tentoonstelling Dream City van fotografe Anoek en journaliste Eefje. De Dream City kidswijzer is gratis verkrijgbaar aan de museumbalie. Voor kinderen vanaf 6 jaar.' 

 

IN DE MEDIA
03.09.2011
sds

sdsd