Prospektor

Ons werk verscheen o.a. in: Vrij Nederland, de Groene Amsterdammer, NRC Handelsblad, De Volkskrant, Onze Wereld, IS, Wordt Vervolgd, het Belgische Knack, Spaanse Ojodepez & Italiaanse La Republica. Daarnaast maakt Prospektor documentaires en reportages in binnen- en buitenland, die zijn vertoond op televisie en filmfestivals.

Prospektor werkt ook in opdracht. Prospektor onderscheidt zich door haar brede interesse, gedegen kennis en research. Onze doelstelling is om elke opdracht -film of tekst - tot een mooi verhaal te maken. Dit doen we met een hoogstaand netwerk van ervaren redacteuren, professionele camera- en geluidsmensen, editors, animatoren, grafisch vormgevers en fotografen.  

De documentaire Amsterdam-Kosovo (2004) was het officiële begin van Prospektor. Arnold, Tomas Kaan en Roos Boer waren vrijwilligers bij Stichting Mara, een organisatie die medicijntransporten naar voormalig Joegoslavië organiseert. Toen War Child een mediagenieke, oude ambulance doneerde aan Stichting Mara om naar een ziekenhuis in Kosovo te brengen was meteen duidelijk; hier moeten we een film over maken. Samen met Tomas en Roos schreven Arnold en Eefje een scenario, benaderden het IKON programma Factor en kregen het voordeel van de twijfel. Op no cure no pay basis (als we met slecht materiaal terug zouden komen, zou de IKON er niets mee doen) vertrokken we zuidwaarts.

Talloze inspirerende en confronterende ontmoetingen verder keerden we twee weken later met 32 tapes aan materiaal in een stinkende Citroën terug naar Nederland. We wisten eindredacteur Gert Corba te overtuigen van de kwaliteit en verdwenen twee weken lang in het IKON tuinhuis waar we non-stop hebben geknipt en geplakt met editor Vera Jong. Twee maanden nadat het idee was geboren werd Amsterdam-Kosovo uitgezonden. En werd Prospektor opgericht, want na deze ervaring was duidelijk; van verhalen vertellen wilden we ons beroep maken. 

PARTNERS
PARADOX
Paradox is een stichting voor documentaire fotografie. We werkten samen met Paradox bij de projecten Noord-Holland Biennale, ANGRY en de fotoboeken So Blue So Blue en The Last Days of Shishmaref. 
BKB

Een van onze vaste opdrachtgevers is het campagnebureau BKB. BKB organiseert campagnes voor maatschappelijke organisaties, de overheid en het bedrijfsleven. Daarnaast verzorgen zij traningen en doen zij onderzoek. 

FOTODOK
FOTODOK is een initiatief voor documentaire fotografie met internationale ambities uit Utrecht. Prospektor en Fotodok werken onder andere samen in de projecten De Vluchtelingenjackpot en Dream City. 
Rob Hornstra

Rob Hornstra is een documentaire fotograaf. Sinds zijn afstuderen aan de HKU werkt Rob grotendeels aan langlopende documentaire projecten, zowel in Nederland als in het buitenland. Samen met Rob werkt Arnold sinds 2009 aan The Sochi Project, een vijf jaar durend project waarin de veranderingen worden gedocumenteerd in de regio rond de Olympische stad Sochi (Rusland). 

Anoek Steketee

Fotografe Anoek Steketee is afgestudeerd aan de KABK in Den Haag. Ze heeft gepubliceerd in verschillende Nederlandse en buitenlandse bladen, waaronder Vrij Nederland, The Guardian weekend, Ojodepez, Internazionale en D-La Repubblica. Haar werk is te zien op internationale festivals en tentoonstellingen en wordt vertegenwoordigd door galerie Gabriel Rolt in Amsterdam. Prospektor werkt regelmatig met Anoek samen, zowel bij opdrachten als eigen projecten zoals Dream City. 

Karijn Kakebeeke

Karijn Kakebeeke is een documentaire fotograaf. In 2007 won Karijn een derde prijs bij de buitenland documentaire series voor de Zilveren Camera. In 2009 won zij op Paris Photo de belangrijke prijs BMW-Paris Photo Prize for contemporary photography.Haar werk wordt gepubliceerd in tijdschriften en kranten in binnen- en buitenland. Eefje en Karijn werken samen tijdens het langlopende documentaire project De Vluchtelingenjackpot.